Absolutely fabulous

Als de oppas aanbelt, weet ik niet hoe snel ik bij mijn fiets moet komen. pablo-266

Ik frot me door kleuterfietsen, stepjes en ballen heen, en weg ben ik. Verloofde is met vrienden naar Londen en ik kan wel een break gebruiken. Wat inhoudt: wijn met vriendinnen, VEEL wijn.

Ik fiets zo hard ik kan naar onze stamkroeg. Als ik aankom ploffen M. en E. net neer op de enig aanwezige loungebank buiten. Fijn. Ik slaak een zucht van genot en laat me naast ze zakken. Laat de vino’s maar komen.

Na een paar wijntjes in combinatie met zo’n duizend zonnestralen lig ik lekker te soezen. Dat is… tot M. me bruut wakker schopt. Ik kijk verstoord op. ‘Je hebt sjans El. Negen uur.’ Ik hijs me uit mijn comfortabele positie en kijk naar het tafeltje naast ons. Mmm…M. heeft zowaar gelijk. Van een groepje kerels (duidelijk toeristen, Spaans?) kijken er inderdaad twee lachend mijn kant op. Interessant interessant… Toegegeven, ik heb ook wel een fantastische hairday vandaag.

Ik glimlach naar mijn new hispanic friends. M. knikt me bemoedigend toe. Goed, ik ga mijn best doen. Ik knipper, ik kijk, ik lach nog eens…

…en ja hoor, daar komen ze al. ‘Picture, you?’ Tja, ik ben de beroerdste niet. Ik ga een stukje van M. en E. afzitten en wenk ze naar me toe. Ik schud mijn haar nog eens goed door elkaar en voel me ABSOLUTELY FABULOUS. Ik knik naar de lege plaatsen naast me. ‘Yes mi amigo’s, ik ben er klaar voor.’ Ze lijken wat verward. Ik hoor E. naast me proesten.

‘No no, YOU take picture.’

Oh…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella