Blijf van me af!

Twee mannen houden me vast. Dochter L. staat hysterisch gillend naast me. pablo-12

Ik ruk me los, til haar op en houd haar beschermend tegen me aan. ‘Zeg, doe eens even normaal JA! Ik kon alleen niet betalen, omdat mijn portemonnaie is gestolen HOOR! En ik rende omdat ik dacht dat ik moest OVERGEVEN. Ik ben ZWANGER, JA!’

Woedend schud ik de handen (die me WEER vastpakken verdorie) van me af. ‘Wat doen jullie nou echt? Zien jullie niet dat mijn dochter overstuur is? Mijn laarsjes staan gewoon bij de kassa!’

‘Maar de RIEM om je middel niet.’ Het winkelmeisje, wiens aanwezigheid me nu pas opvalt, wijst beschuldigend naar de nieuwe riem, die (SHIT) inderdaad nog om mijn middel zit.

‘Oh kut. Vergeten af te doen.’ Ik sjor de riem uit mijn spijkerbroek en duw hem in de handen van het meisje. ‘Hier heb je je riem. Sorry hoor. Kom L., we gaan naar huis.’

Het winkelmeisje pakt mijn arm. Wel GVD, kan niemand van me afblijven vandaag! ‘Je steelt PER ONGELUK de riem en RENT dan naar buiten omdat je TOEVALLIG moet overgeven? Yeah right.’

Gelukkig zie ik er blijkbaar net zo bleek, misselijk en vermoeid uit als ik me voel. En heb ik doorgedraaide L. bij me. De medewerkster slaakt een zucht. En haalt haar schouders op. Ze knikt gelaten naar de mannen.

‘Mevrouw, we geloven u voor deze keer. We laten de politie erbuiten. Maar let voortaan een beetje op wat u om, op en aan heeft voor u de winkel verlaat.’

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella