De hele wereld is stom

Versuft lig ik op de bank.pablo-28

Ik heb helemaal nergens zin in, vind de hele wereld stom en doe niet meer mee. Gisteravond verlovingsring uit de wasmachine gevist, maar zelfs die toch blije gebeurtenis kon me niet opbeuren.

Buiten is het grijs en miezerig. De kinderen liggen gedrapeerd op vloerkleden en banken.

Ik spring op uit mijn depressieve houding en zet mijn vrolijke masker op. Tijd voor een bezoek aan een binnenspeeltuin. Voor de tweede keer in een jaar… Zonder vriendin E. dit keer.

Ik gooi de kinderen in de auto en prop er onderweg nog een vriendje van zoon K. bij. De meisjes zijn hyper van geluk. Een hele middag ongelimiteerd klimmen en krijsen staat voor hen gelijk aan een G&T op een luchtbedje in een verlaten zwembad voor mij. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. De jongens zijn chagrijnig, want voelen zich te oud voor wat voor speeltuin dan ook (negen jaar, hoe jong kun je zijn).

Het speelparadijs is dik een half uur rijden. Eigenlijk te lang voor zoveel drukte in een klein autootje. GEK word ik van de gillende kinderstemmen. Maar met vier uur rust (minus het lawaai dan) in het vooruitzicht zit ik de rit uit.

We hebben de auto nog niet geparkeerd of de kinderen rennen naar de ingang. Eindelijk STILTE.

‘MAMAAAAA! Het is DIIIIICHT!’

Ik laat mijn hoofd op het stuur vallen.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella