De poes van M.

Voorlopig is ons huis gelukkig nog even hondvrij. Vier dagen om precies te zijn.

We zijn op het moment bezig met een ander dier; de poes van vriendin M.

Poes T. is een afschuwelijk beest. Ik ben al geen groot fan van katten, maar deze slaat echt alles. Ten eerste is ze lelijk; een platgeslagen gezichtje met enge ogen brengt nou niet echt het knuffelgevoel in mij naar boven. Ten tweede negeert ze iedereen volkomen (waar ik dan wel weer een beetje respect voor heb).

En ten derde, het allerergste: ze mauwt vierentwintig uur per dag. Uit pure krolsheid volgens de dierenarts.

Vriendin M. zit dus met een lelijke, irritante, geile poes. Overdag, ’s nachts, de hele godganse tijd. Sinds de kat er is, is het hele gezin van M. compleet gesloopt.

En nu is poes T. weg. Het beest mag niet naar buiten. Omdat ze een raskat is, kan ze blijkbaar de buitenlucht niet aan en zou ze meteen gestolen worden (door wie echt?). Maar nu is ze dus weg, spoorloos.

Vriendin M. is in alle staten. Waar ik echt niets van begrijp. Het is een zegen. Weet je hoeveel rimpels je krijgt van te weinig slaap?

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella