Don’t Push Me

Dat mijn hormonen weer enigszins in balans zijn, betekent verder natuurlijk niets.

pablo-330

Ik blijf een ongeduldige, licht opvliegende, hyperactieve mama. En hoewel ik echt mijn best doe de sfeer gezellig te houden (door zoveel mogelijk door de vingers te zien), lukt het soms gewoon niet.

En vanavond gaan de kinderen echt te ver. Eigenlijk pushen ze de limits al de hele dag. Constante ruzietjes, die ik eigenlijk WILDE negeren, maar waar ik wel MOEST ingrijpen zodra er objecten door de lucht begonnen te vliegen. Onophoudelijk gezeur om NOG een koekje. Een woede aanval omdat ik niet PER DIRECT lipgloss (in de vorm van een uiltje) wilde zoeken. En ga zo maar door.

Ik heb het inmiddels zo geschoten (maar probeer nog steeds lief en kalm te blijven) dat ik alle kinderen (nog steeds ‘maar’ drie hoor) in bad heb gezet. Ik laat ze letterlijk even gaar koken in hun eigen sop (zonder kokend water uiteraard duh). Op de gang vouw ik zo snel EN strak (ik strijk niet, remember) mogelijk de was. Daarbij de geluiden uit de badkamer goed in de gaten houdend.

Zodra het gegil te heftig wordt, stap ik naar binnen.

OMG.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella