Drop the attitude missy!

Met school is ook het hockeyseizoen weer aangebroken. pablo-108

 

 

 

 

Verloofde ontfermt zich vandaag over zoon K. plus team (als COACH, ik weet het AMAZING) en ik ga met dochter C. richting hockeyveld (NIET als coach, duh…). In mijn kielzog kleine L., die als jongste overal mee naartoe wordt gesleurd, het arme ding.

Als we aankomen zie ik echt NUL bekende gezichten. In paniek kijk ik om me heen. Shit, we zijn toch niet naar de verkeerde club gereden. Dat zou ZO weer iets voor mij zijn.

Ik gil (lichtelijk hysterisch moet ik schaamtelijk bekennen) de dierennaam van dochter C.’s team. ‘BEREN?’

Een enorme man zwaait blij met een fluitje. ‘JA! Beren verzamelen hier!’ Ik bekijk het groepje meisjes. ‘C., dit is toch niet jouw groepje? Waar zijn A. en J. en E.?’ Dochter C. stampt ongeduldig met haar voet. ‘Mamaaa! Je weet toch dat ik nu bij de BEREN hoor. Ik ben geen SMURF meer! Jeeeezzz.’

Rolde ze nou met haar ogen?!?! Excuse ME?! Sinds wanneer heeft mevrouw zo’n attitude. Ze moet even lekker normaal doen. Ik volg madammeke naar het groepje meisjes op het veld.

‘Dag allemaal! Ik ben Ella. Ga geen handjes geven hoor. Vergeet toch meteen alles weer. Had net eindelijk alle namen van vorig seizoen in mijn hoofd. HAHAHA.’

Hmmm… geen gevoel voor humor deze mensen. Misprijzende, afkeurende en zelfs boze blikken komen mijn kant op. WHATEVER. Ga een beetje elk seizoen acht meisjesnamen plus de namen van hun ouders uit mijn hoofd leren.

Ik ga koffie halen. Voor mezelf. Ben nu toch al de aso van de groep. Erger kan het niet worden. Dochter C. redt het wel met haar nieuwe ‘jij weet ook helemaal niets en ik ben helemaal fantastisch’-houding. Domme mama gaat met haar (nu nog) lieve jongste dochter lekker koffie drinken in het clubhuis.

 

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella