Een kreun van puur genot

Goddelijk. Er is geen ander woord voor.

pablo-184

Met mijn ogen dicht lig ik languit te trillen in een massagestoel. Een kapper (excuse me, stylist) masseert mijn hoofd en nek. Ik voel de (al dagenlang aanwezige) hoofdpijn elke seconde minder worden. 

Ik wil voor altijd in deze stoel blijven. Hoe fijn. En gelukkig mag ik hier ook nog een paar uur blijven. Kleuren, knippen, wenkbrauwen, wimpers,… het hele gebeuren. Tussendoor lekkere drankjes en snackjes. Ik kom helemaal bij. Uit mijn (nu totaal ontspannen) mond ontsnapt een kreun van puur genot.

De stylist neemt me mee naar mijn stoel. ‘Wil je een cappuchino of misschien een lekkere kruidenthee?’ KAN het nog fijner? Van een moodboard kies ik de (volgens stylist) perfecte kleur voor mijn haar. Alles verloopt zo ontzettend soepel hier.

Dan verschijnt plotseling een vrouw in mijn gezichtsveld. In mijn totaal ontspannen toestand kan ik haar niet meteen plaatsen. Een moeder van school? Hockey? De vrouw buigt zich vertrouwelijk naar me toe (we kennen elkaar dus?). ‘Ella, doe je wel voorzichtig? Die haarkleuring? Met je zwangerschap enzo…’

WAAAAAAT?!

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella