Een PET-scan?!

Verloofde en ik zitten tegenover longarts T.

pablo-185

‘Ella, ik ga je behandelen als een oud wijf, dat zich haar hele leven kapot gerookt heeft.’
Een flauwe glimlach komt naar boven en zakt weer weg. Ik ben te bang en te zenuwachtig. Ik knijp in verloofdes hand.

‘Er zijn twee vlekjes op je rechterlong te zien. En hoewel het waarschijnlijk allemaal in orde is, kunnen we niets uitsluiten. Ik wil dat je morgen terugkomt voor een PET-scan. Je laat vandaag nog bloedprikken. En je longfunctie testen we ook meteen maar even.’

Ik knijp nog harder in verloofdes hand.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella