Kinderfeestje. Jeuj…

DAcht jongens komen keihard onze kant op gerend. Overdonderd ga ik een beetje achter verloofde staan. ‘Neem jij T. en L.? Dat zijn zulke hypers.’

pablo-281

De jongens springen druk en lawaaiig om ons heen. Blij dat we niet naar huis gaan. Dat zou chaos worden. En ik zou binnen twee minuten overspannen neerstorten.

Nee, we doen ALLES bij de kartbaan. Taart, limonade, chipjes en natuurlijk het karten. En daarna iedereen hop weer naar huis.

Zelfs met de liefste helft van alle kinderen, is de rit niet te doen. Wat een gekkenhuis. Ik doe de radio heel hard aan en zing keihard mee. Zoon K. zit gelukkig niet bij mij in de auto (was er van schaamte allang uitgesprongen). Alles om die schelle stemmen maar niet te hoeven horen. Waarom kan ik toch niet tegen andermans kinderen? 

Ik rijd zowaar een keer goed en nog voor verloofde op de parkeerplaats is gearriveerd, staan wij met ons groepje al bij de ingang. Nog geen half uur later is de taart op, zijn de kadootjes uitgepakt en zijn de jongens klaar om te gaan karten.

Pakken aan en gaan! Onze begeleider komt eraan om alles uit te leggen. De jongens zijn voor één keer stil, eager om alles te horen en te gaan racen. ‘Uhm… meneer, mevrouw. U wist dat de kinderen minimaal 1 meter 25 lang moeten zijn?’

Ik kijk met opgetrokken wenkbrauwen naar verloofde. ‘Jij?’ En dan weer naar onze begeleider. ‘Maar 1 meter 25, dat is toch kleuterlengte of niet? Jongens, niks aan de hand hoor. Ga maar.’ Begeleider wil er niets van weten en neemt de jongens mee naar de muur, waar een meetlatje hangt.

Drie (!) van de acht jongens zijn te klein…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella