Fun between your legs?!

Ondanks de sportieve deceptie van afgelopen maandag, begeef ik me weer naar de sportschool. pablo-378

Spinnen wordt het vandaag. Ik fiets elke dag, dus how hard can it be?

In de frisse spinningzaal (NOT) helpt instructrice me de fiets verstellen en benadrukt dat ik vooral heel rustig aan moet doen. Eigen tempo.

De muziek knalt uit de blasters en we beginnen. ‘Rustig op de vlakke weg. Weinig weerstand.’ Nou dit gaat lekker hoor. Spinnen is duidelijk mijn ding.

‘Oké, jongens we gaan staan. Weerstand erop.’ Goed dit is al wat zwaarder, maar ik houd vol.

Enige wat niet zo lekker voelt, is het zadel. Dat doet, zeg maar, ontiegelijk veel pijn. Hebben anderen dat niet? Ik kijk om me heen. Iedereen blijft rustig zitten. Au au au! Het is echt niet te harden. Ik blijf een stukje boven mijn zadel zweven. Superzwaar zo. Ik ploeg me door het uur heen. Nul weerstand, nul snelheid. En daar is eindelijk de cooling down. Hopelijk geen blijvende schade…daar…

Ik strompel onhandig van mijn fiets af. Roder kan mijn hoofd niet worden, dus als ik schaamtelijke vragen moet stellen, is nu het moment. ‘Uhm, ik weet niet of dit normaal is. Maar het doet echt superveel pijn uhm van onderen zeg maar.’

Instructrice kijkt onverstoord. ‘Oh joh, dat heeft bijna iedereen. Je moet een wielrenbroekje kopen en er niets onder aan doen. Of je gaat zo door. Dan kweek je daar vanzelf wat eelt.’

WAAAAT?

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella