GADVER

Ik ben nog geen dag weg en het huis is ontploft.

pablo-97

OVERAL boeken, speelgoed, eten (!), kleding. Gadverdamme. Het liefst zou ik mijn tasje weer over mijn schouder gooien en de deur uitlopen. Even een knuffel van de kinderen en kus van verloofde en dag maar weer. Als dat zou kunnen…

Maar dan voel ik de armpjes van mijn vijfjarige dochter om me heen. Mijn zoon bromt iets onverstaanbaars in mijn oor, wat lijkt op ‘was niet leuk zonder jou’, waarna hij weer achter zijn computer verdwijnt. En verloofde heeft GEKOOKT. Moet niet gekker worden… Dus uiteindelijk zit ik toch best tevreden met een wijntje tussen alle zooi. We hebben een (redelijk) gezellige maaltijd (kinderen hebben tijdens mijn afwezigheid helaas geen groente leren eten). En terwijl verloofde de kinderen in bed legt, ruim ik zowaar zingend op. Tot ik mijn weekendtas open en ik met mijn hand in iets smurrie-achtigs grijp.

Gadsie, wat is dat nou weer? Er kleeft iets groenigs aan mijn handen. Ik neem mijn tas mee naar de keukentafel (ons huis is nogal slecht verlicht, GEZELLIG volgens verloofde). In de tas zit een plastic bakje. Zonder deksel. Met groene prut erin. WTF?! Een grap van vriendin M.? Ik haal mijn kleren eruit, gooi ze linea recta de kelder in, en veeg mijn leesboek met een vatdoekje af. De tas gaat in de vuilnisbak.

Als ik in bed lig, en het hele groene smurrie gebeuren al bijna ben vergeten, krijg ik een berichtje van vriendin C. ‘Hey babe! Heb je de guacamole gevonden? Zo zonde om die avocado’s weg te gooien hè?! Kus.’

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella