Geld moet rollen

‘Hebben jullie al een beslissing kunnen maken?’ pablo-79-656x300

Aaargh, ik kan niet kiezen. Alles is lekker op deze kaart. Ik heb mijn drie beste vriendinnen uitgenodigd voor een etentje. Ik trakteer, aangezien ik binnenkort heel rijk ben, dankzij de vanaf morgen binnenstromende opdrachten. Geld moet rollen (ook als het nog niet binnen is…).

Ik kijk de jongeman die ons helpt vanavond, trots aan. Ik heb eindelijk mijn keuze gemaakt. We bestellen er meteen ook nog wat drankjes bij. Non alcoholica voor mij uiteraard. Ik ben braaf aan de appelsap. Totaal geen problemen mee vreemd genoeg. En kan prima inhaken in het steeds meliger wordende gesprek. Het niveau kan mij niet laag genoeg zijn vanavond.

Op de terugweg slingert vriendin M. steeds gevaarlijker met haar fiets. Ik heb al een paar keer gewaarschuwd dat ze niet zo dicht op mij moet fietsen, maar de wijntjes hebben haar gehoor lichtelijk aangetast. Een minuut na mijn laatste snauw (heb het inmiddels wel beetje gehad), zwiert ze haar fiets weer mijn kant op.

Onze sturen raken in elkaar verstrikt en we liggen op de grond. Nou ja, liggen… M. is zachtjes neergekomen en staat alweer lachend op. Ik kijk naar de voorkant van mijn trui. Is dat bloed?

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella