‘Goh, popcorn?’

Ik trek alle kastdeurtjes en lades open.    pablo-270

Thank goodness. In de geheime-noodvoorraad-lade liggen drie zakken popcorn. Wonder boven wonder vind ik ook nog tig plastic bekertjes en een paar parapluutjes. Binnen tien minuten staan er dertig rode bekertjes met popcorn op tafel. Het ziet er nog vrolijk uit met de parapluutjes ook. Pfff, weer een disaster afgewend.

De muziek gaat hard aan en zoon K. komt naar beneden. Hij is dolblij met zijn drone. EN met zijn traktaties. Voortaan neem ik dus meteen de makkelijkste weg. Geen handgemaakte uitdeelhapjes meer!

Met zijn vijven vertrekken we richting school. Heerlijk, zo’n blij jarig kind tussen ons in. Opgelucht (dat we iets te trakteren hebben) komen we K.’s klas binnen. De juf feliciteert K. vanachter haar bureau. ‘Zo meneer. En wat heb je voor lekkers meegenomen om uit te delen vandaag?’ K. toont trots de bekertjes popcorn. Met opgetrokken wenkbrauwen kijkt juf me aan. ‘Goh, popcorn!’

Ik moet me inhouden om geen bijdehante opmerking te maken (EN haar neer te slaan…). Ze moest eens weten hoe ik heb staan zwoegen! En ZIJ hoeft het toch niet te eten.

Oh shit. Ben de traktaties voor de juffen en meesters vergeten. 

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella