GOSSIPGIRL M. is een dikke vette STALKER

Terwijl het meisje achter de kassa de zwangerschapstesten aanslaat, draai ik me langzaam om. pablo-337

‘Oh, hi M.’ Stalkt gossipgirl mama M. mij of wat? Toch niet normaal dat zij op alle precaire momenten in mijn leven plotseling uit het niets opduikt. Misschien heeft ze wel een microfoontje in mijn tas geïnstalleerd. Of een cameraatje in het schilderij van Naomi Campbell boven onze bank verstopt. Naomi hing WEL schever, na het laatste ‘zakelijke’ bezoekje van M. (een jaar samen klassenmoeder geweest, NEVER again). 

M. onderbreekt mijn wilde (en ik geef toe, enigszins doorgedraaide) gedachtengang. ‘ZOOOO, een vierde? LEEEUUUUK!’ 

Ik kijk mama M. smekend aan. ‘Kun je asjeblieft voor ÉÉN keer je mond houden? Ik wil het echt even voor mezelf houden. Waarschijnlijk is er ook helemaal geen nieuws, is het gewoon vals alarm.’

Mama M. kijkt me met grote ogen aan. ‘IK? Mijn mond houden? Maak je geen zorgen schat. Ik vertel NOOIT iets door.’

Vriendin E. en ik kijken elkaar zorgelijk aan. Dit is NIET goed…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella