GRRR!

Vrolijk jump ik de trap af (nee, ik ben niet altijd chagrijnig en overspannen). Zin in vandaag. Kinderen naar school, paspoort wegbrengen en keihard typen aan mijn nieuwe stuk.pablo-276

Beneden pak ik wat rondrennende kinderen in hun pyjamakraagjes en sleur ze (lieflijk) mee naar de keuken. ‘Kom jongens, even ontbijten, aankleden en dan mogen jullie nog even spelen.’ Terwijl mijn drie lieffies hun boterhammen naar binnenschrokken, maak ik de trommeltjes klaar. Daarna vertrek ik naar boven om te douchen en me aan te kleden. Verloofde mag het beneden afmaken (behalve de haren van de meisjes uiteraard, die doe ik).

Als ik helemaal fris beneden kom (alleen gedoucht hoor, mijn gezicht nog steeds verlept van vermoeidheid en zonder make-up), staan ze alle drie bepakt en gezakt klaar met de jasjes aan. Ik ren naar de keuken voor mijn paspoort en foto’s, zodat ik meteen door kan.

Maar als ik op het aanrecht kijk liggen de pasfoto’s niet meer op hun plek. Ik zoek om me heen. En daar liggen ze. Op de keukentafel. Voorzien van SPROETEN en SNOR!

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella