Honger?

De hele badkamer (vloeren EN muren) is zeik- en zeiknat.

pablo-331

Drie schuldige koppies kijken me aan. Ik adem voor de duizendste keer diep in en uit en tel niet tot tien, maar wel tot twintig. Met moeite plak ik een glimlach op mijn gezicht. ‘Lieverds, dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De HELE badkamer is nat. Jullie gaan nu een beetje rustig doen en dan ruimen we het zo SAMEN op. Afgesproken?’ Drie koppies knikken bevestigend. 

Ik wil de badkamer alweer uitlopen (negen tiende van de was ligt nog onopgevouwen midden op de overloop) als oudste me terugroept. ‘Mama, ik heb nog zo’n honger.’ De meisjes herhalen gillend zijn woorden.

‘Tja kiddies, dan hadden jullie maar moeten eten. Er was nog genoeg spaghetti. Morgen bij het ontbijt zijn jullie de eersten.’ De reactie op mijn uitspraak is een oorverdovend gehuil (jongste), een boze blik (middelste) en een brutale opmerking (‘ik eet wanneer ik wil, ja!) van oudste.

Met nog steeds een glimlach op mijn lippen daal ik de trap af, pak ik de pan van het aanrecht, loop ik weer naar boven en zwiep ik alle spaghetti MET tomatensaus zo het bad in. 

‘Zo, hier hebben jullie je eten.’

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella