Ik mag niet verdrietig zijn

Verdrietig zit ik op het houten kerkbankje.

pablo-511

Van mama hoefde ik niet mee naar de kerk. Maar wat moet ik dan? Alleen thuis zitten? Met een dode baby in mijn buik?

De preek gaat volledig langs me heen. Naast me zit verloofde te balen. Niet om de baby, maar om de kerkdienst. Hij heeft hier zo mogelijk een nog grotere hekel aan dan ik. De kindjes zitten op de achterste rij met hun nichtjes en neefjes te keten.

Ik moet dankbaar zijn voor de drie gezonde kinderen die ik al heb. Denk eens aan al die vrouwen die helemaal geen kinderen hebben, die al meerdere miskramen hebben gehad. Ik mag niet verdrietig zijn. Dinsdag wordt het weggehaald en dan is alles weer gewoon.

Ik druk de nagels van beide handen keihard in mijn handpalmen en bijt mijn lip stuk.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella