Ik word GEK

Om een klein beeld te krijgen van mijn desastreuze leven, hier de gebeurtenissen van vanmorgen TOT 9.00 uur (dag moet dus nog BEGINNEN).pablo-39

  • Jongste dochter gilt om 5.30 uur keihard: ‘Ik heb gePOEPT!’ En herhaalt dit tot het hele huis wakker is. Goedemorgen…
  • Dochter C. keurt haar (gister SAMEN uitgezochte) outfit af en barst in woede uit omdat ze haar wollen jurk niet aan mag (het is buiten 22 graden)
  • Een tweede woedeuitbarsting van dochter C. volgt als blijkt dat ze haar zweepje bij paardrijden heeft laten liggen en ik die niet NU, a la minute, wil ophalen
  • De chocoladepasta is op. Drie boze gezichten. Eigenlijk twee, want C. zit inmiddels met straf op de gang (te gillen)
  • Uit pure frustratie om weer zo’n (totaal niet vredige) ochtend, gooi ik met mijn boze bewegingen het glas limonade van zoon K. om. Over de boterham van K., de stoel, de tafel en…alle tekeningen van jongste dochter L. Major Disaster
  • Met gekalmeerde kinderen bij de bibliotheek aangekomen, blijken onze geleende boeken nog thuis te liggen
  • Wat niet uitmaakt, want bibliotheek is nog dicht…

Het is 9.15 uur. Ik word GEK.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella