Is it wine time yet?

Ik ben onderweg naar mijn tweede mamaborrel. pablo-98

De vorige keer belandde ik de dag erna in het ziekenhuis. Dus vanavond doe ik het rustig aan. Wat betekent: geen sterke drank (wijntjes daarentegen…).

Als ik binnenkom is de kroeg leeg. En daarmee bedoel ik niet rustig (drie mensen aan de bar). Nee, er is werkelijk niemand. Zelfs ACHTER de bar staan nul personen.

Na een paar minuten komt een vrouw aangerend. ‘Wat wil je drinken? Mijn favoriete programma begint zo. En aangezien er toch niemand is…’. Ik knijp mezelf in mijn arm. Ben ik niemand? Au!

‘Er ligt een stapel bladen achter je, heb je iets te lezen.’ Okeeee… dankjewel. Voel me nu helemaal geen grote eenzame sukkel, die alleen in een café zit zonder vrienden, waar zelfs de bartender iets beters te doen heeft.

Samen met mijn wijntje lees ik een suf vriendinnenblad. Na een kwartier (!) komt de eerste mama binnen. Finally. Let the party begin. Mevrouw de afwezige barvrouw komt weer aanrennen. Ze kijkt mijn medemama vragend aan.

‘Een warme chocomelk asjeblieft.’ Barvrouw en ik kijken haar beiden geschrokken aan. Is ze serieus? Ja, ze is serieus. OMG, dit wordt een lange avond.

Na nog een kwartiertje staan we met vijf moeders in een cirkeltje (ik HAAT praten in cirkels). Er zijn twee thee (!)  besteld en thank goodness twee wijn. Maar ik heb de avond al opgegeven.

Als het gesprek switcht van geschikte kleding voor vierjarige jongens naar een geschikte inhoud voor de broodtrommeltjes op school, haak ik af. Geen mamaborrels meer voor mij.

 

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella