Je bent ontslagen!

Vandaag twee deadlines weggewerkt.

pablo-12

Goed bezig. Trots op mezelf open ik de voordeur. De kinderen rennen me tegemoet. Oh goodie, is de oppas zo afschuwelijk?

Het huis stinkt naar rook. Gadver, ze heeft toch niet binnen sigaretten opgestoken? Ik loop naar de keuken. Nee. L. is zelf een vieze wandelende rook-geur-verspreider.

Bah, wat stinkt dat mens. Ik weet dat verloofde blij is met haar kookkunsten, maar ik denk echt dat we op zoek moeten naar een ander.

Er valt iets op mijn hoofd. Ik voel aan mijn haar. Nat. Er valt nog een druppel. Ik kijk omhoog. Huh? Het plafond is nat. Ik kijk naar L. Die op haar beurt met een ontiegelijk schuldig en verschrikt gezicht naar mij kijkt.

‘Oh nee, het bad!’

CRISIS NEE!

Ik ren met drie treden tegelijk de trap op. De kraan van het bad staat aan. Water gutst over de rand. De hele badkamer staat blank. Ik zet de kraan uit, trek de stop uit het bad en gil naar beneden: ‘L. JE BENT ONTSLAGEN!’

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella