Juf heeft ALTIJD gelijk

Ik ben nog steeds kotsend misselijk en baal gigantisch van het MAJOR disaster gisteren.  pablo-229

EN van de gebroken hak van mijn lievelingspumps. Gelukkig heb ik niet veel tijd bij de pakken neer te zitten. De kinderen zijn vandaag niet te stuiten en springen op, om en door (serieus ze PROBEREN het) me heen. 

Ik gooi de meisjes naar buiten. Een verplicht uur trampoline springen. Dat zal ze hopelijk een beetje kalmeren. Luid jammerend sjokken ze door de tuin. Grrr. Soms zijn het zulke….

Zoon K. zit achter een apparaat (iets met beeldscherm). What’s new. Ik heb de puf niet er iets van te zeggen. Verloofde is een rondje rennen en ik MOET een stuk afmaken.

Naast me een pak crackertjes en een groot glas cola. Tegen de misselijkheid. Ik wil net mijn eerste zin gaan typen als plotseling K. besluit aan het echte leven deel te nemen (good timing not). ‘Mamaaa’

‘Jaaaa…’

‘Wist je dat cola heel slecht voor je is. En al helemaal voor de baby?’

Oh echt, hier heb ik dus GEEN zin in. Ik probeer vriendelijk te blijven. ‘Lieffie dat valt wel mee. En het is goed tegen de misselijkheid. Geloof me, mama is heel gezond.’

‘Maar juf zei dat het echt heel slecht is.’

‘De juf heeft geen baby in haar buik. Trouwens, juffen weten ook niet alles hoor.’

‘Maar wel meer dan jij mama. Anders was het natuurlijk geen juf. Duh.’

Met mijn hoofd in mijn handen slaak ik een gesmoorde gil. ‘WAT nou, mama?’

Ik hoop dat verloofde HEEL snel terug is, voordat ik keihard gillend MIJN beeldscherm door het huis gooi…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella