Kleine crimineel

Goddelijk.

De kinderen staan op de ijsbaan, terwijl vriendin L. en ik binnen aan de (nu nog) thee (straks vast een wijntje) zijn. Hoe heerlijk.

Af en toe komt er een kind binnen om een val of behoefte aan eten of drinken te melden. Wat door mij (wat het ook is) wordt beantwoord met een knuffel en een flinke duw richting ijs. EVEN quality time met vriendin L.

We praten en we praten. De theetjes worden inderdaad een wijntje (eentje ja, ik moet nog rijden). Tot de kinderen echt te hongerig en verkleumd zijn en we echt naar huis moeten.

En dan is er de chaos van wanten, schaatsen, schoenen en jankende kindjes.

Ik weet ineens niet hoe snel ik mijn kroost in de auto moet krijgen. Zoon K. heeft hockeytraining en de meisjes kunnen duidelijk een goed nachtje gebruiken. Eenmaal op de snelweg denk ik aan vriendin L., hoe fijn we daar binnen zaten, de lekkere drankjes….

…oh fuck….

…we zijn weggelopen zonder te betalen!

Moet ik terug?

Ik kijk in mijn spiegeltje naar de vermoeide koppies van de meisjes. En kijk op de klok, de training van K. begint over 20 minuten….

Shoot.

Volgende keer extra grote fooi dan maar….

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij
Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen. Benieuwd naar meer van mijn werk? / Email Renske

Meer verhalen van Ella