Kots van je eigen kinderen is OOK vies

De meest afschuwelijke nacht achter de rug.

pablo-142

Twee zieke (kotsende) kinderen, die (uiteraard) de wc niet haalden. Sprong verloofde uit bed om de boel op te ruimen (omdat zijn allerliefste misschien zwanger, moe en AL misselijk is)? Nee, natuurlijk niet. Eén bed af mogen halen en twee vloertjes gedweild. Intussen zelf vrolijk meebrakend ( kots van je eigen kinderen is OOK vies, wat de ‘oermoeders’ ook mogen beweren). Van één tot half vier bezig geweest. Ik ben een dweil. EN ik heb een ziek kind thuis (de ander ’s ochtends alweer hersteld, thank goodness).

Ik heb een SUPERbelangrijke afspraak met een potentiële nieuwe opdrachtgever. Waar vind ik ooit een oppas binnen twee uur? Overdag? KUT KUT KUT! En had ik al gezegd dat ik een dweil ben? Uitgeput. Totaal. Zie er niet uit. Er zit niets anders op dan de afspraak te verzetten. Lekkere eerste indruk.

Ik bel (potentiële) nieuwe opdrachtgever N. en leg haar het probleem uit. Ze reageert vol begrip. ‘Oh, tell me about it! Mijn kinderen zijn gelukkig al wat ouder! Weet je wat? Ik kom gewoon naar jou toe!’

Ik hoor mezelf enthousiast reageren, terwijl ik wanhopig om me heen kijkend op de grond zak.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella