Mama, jij kan toch in de schuur gaan wonen?

Mijn hele lijf is bezaaid met rode vlekken. pablo

Die hond gaat dus niet gebeuren. Ik ben overduidelijk ontzettend allergisch. Dat ik dat nooit geweten heb… Niet dat ik OOIT eerder een hond heb aangeraakt of überhaupt bij een hond in de buurt ben gekomen…

Er is nog één andere mogelijke oorzaak van mijn verschrikkelijk uitslag. Het ranzige boerderijtje… Maar ik heb niets aangeraakt toch?

Ik gooi het op de hond. Meteen een reden om met dit onzinnige plan te stoppen. Wat dacht ik nou eigenlijk. Een hond. IK?

Ik zet de kinderen neer aan de keukentafel. Met een flinke chocoladekoek, om de pijn te verzachten (mijn schuld als ik later drie emo-eters heb…).

Ik ben altijd voor de directe aanpak. Pleister er in een keer af. ‘Jongens, zoals jullie zien is mama allergisch. De pup gaat niet door.’

De reacties zijn overweldigend. Dochter C. barst simpelweg in huilen uit. Zoon K. vertrekt zonder iets te zeggen naar zijn kamer. En dochter L. vraagt waarom IK dan niet in de schuur kan gaan wonen.

Goed…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella