Mijn allerliefste oma

Samen lossen we de kruiswoordpuzzel op. Mijn oma en ik. Zij geeft ondanks (of misschien juist dankzij) haar 98-jarige leeftijd de meeste antwoorden. Mijn algemene ontwikkeling loopt duidelijk achter op die van mijn oma.

Ik geniet van de koffie met zelfgeklopt melkschuim. Erbij lekkere ontbijtkoek, die mijn oma altijd in huis heeft. Het is hier zo fijn en vertrouwd. Zo jammer dat ik dat altijd pas weer besef als ik er ben. Anders zou ik zo veel vaker langskomen.

Ik vertel oma over mijn kleine identiteitscrisis. Ben ik een oppervlakkige vrouw? Geef ik teveel om totaal onbelangrijke zaken?

Net als vroeger leg ik mijn hoofd in de palm van oma’s hand en luister naar haar geruststellende woorden. Na een paar minuten voel ik me al zoveel beter dan ik me in tijden gevoeld heb. Ik kijk oma dankbaar aan.

Een lieve lach verschijnt op haar gezicht. ‘En El, een lege doos ben je niet. En je zult het nooit worden ook. Al zou je het willen! Jouw hoofd zit veel te vol, hahaha!’

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella