Mijn nieuwe shopping buddy?

Tijdens onze rampzalige kampeervakantie hebben we de kinderen een hond beloofd. pablo-6

In een vlaag van totale verstandsverbijstering (dankzij drama-overload) zijn we omgepraat door onze manipulatieve kinders.

Ik vind het niet erg hoor. Ook al ben IK straks degene die voor dat beestje moet zorgen. Maar dat doe ik met liefde. Grote honden zijn eng, maar puppies zijn best te doen. Gewoon proberen een beetje klein te houden. Laat dat maar aan mij over. En dan heb ik meteen een hulpje bij het shoppen.  EN misschien een goede reden voor Cexit (exit Coco)?

We rijden over een hobbelig landweggetje richting het boerderijtje waar we de pups mogen bekijken. Zand stuift alle kanten op als we de auto parkeren. Vaten zooi staan naast het parkeergedeelte. Weilanden liggen er verwaarloosd bij. Prikkeldraad, plastic, een bad (?) liggen verspreid over het terrein. Wat een puinhoop.

Voorzichtig druk ik op de (smerige) bel. Door de ramen is niets te zien (te goor). Ik sis de kinderen toe binnen NIETS aan te raken. Een verrassend frisse vrouw doet de deur open (hoe kan ze hier leven?).

Door een ranzig gangetje lopen we naar de woonkamer. En daar zijn vijf te snoezige puppies. Ik wil ze allemaal meenemen. De kinderen laten zich meteen op hun knieën vallen en kruipen over de vloer (IEUW IEUW) naar de puppies toe.

We kiezen degene met een schattig wit vlekje op de neus. Te cute. Helaas mag ze nog niet mee naar huis. Ik sleur de kinderen met moeite bij de puppies vandaan.

In de auto blijkt dat ik niet als enige zwaar onder de indruk was van de viezigheid in het huis. Zoon K.: ‘Mama, was dat een WOONkamer?’

Thuis gooi ik iedereen onder de douche.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella