Oh fuck, ik ben toch niet …

Ik zit midden in een telefonisch interview met een vrouw wiens vriend vijftien jaar jonger is.

pablo-129

 

 

 

 

Leuk onderwerp, maar ik kan me totaal niet concentreren. Het gesprek gaat nergens over. Wat echt helemaal ligt aan mij ligt. Nog nooit zulke suffe vragen gesteld. Wat ik hier straks van ga maken op papier….

Vanachter mijn computer kijk ik de keuken rond. Wat is het hier eigenlijk vies. Ik sta op en doe de ijskast open. Dit is gewoon ronduit RANZIG.

Ik kap het interview af, met de opmerking dat ik meer dan genoeg informatie heb (wat absoluut NIET zo is). Maar ik moet NU schoonmaken. Dat aanrecht, die ramen, dit kan zo niet langer.

Ik ren naar de kelder en pak alle flessen schoonmaakmiddel die ik kan vinden. Met emmer en doekjes begeef ik me weer naar de keuken. Ik open de ijskast. Een misselijkmakende geur komt me tegemoet. Pfff… die griep is duidelijk nog niet verdwenen.

Als verloofde thuiskomt laat ik hem trots de schone keuken zien. Ik snif aan verloofdes shirt. ‘Moet jij niet even douchen liefde?’ Verloofde kijkt bezorgd van de immens schone keuken naar mij. ‘Ben jij wel helemaal in orde Ella? Je bent ziek, je huilt om de haverklap, je ruikt geuren die er niet zijn en nu ga je ook nog het huis schoonmaken?’

Verschrikt staren we elkaar aan. Oh fuck, ik ben toch niet…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella