Plassen is geen optie

2,1 Kilo! pablo-489

Amazing! Gewoon meer dan twee kilo eraf in VIER dagen!

Dolblij sleur ik alle (beduidend minder vrolijke) kinderen uit bed en duw ze naar beneden. Als de kleren aan en boterhammen naar binnen zijn, ren ik vrolijk te trap op. Waar ik wel weer een beetje duizelig van word, maar dat terzijde. Ik ga niets eten, anders zitten die twee kilo’s er voor het gesprek alweer aan.

Uitgelaten trek ik de kast open. Daar ligt mijn zwarte leren broek. Een maat te klein gekocht (omdat ik toch zou gaan afvallen, wat nooit gebeurde), maar die ik nu pas! PERFECT voor mijn semi casual sollicitatie look vandaag.

Ik steek mijn linkervoet erin en trek de broekspijp omhoog. Het gaat niet heel soepel, maar wat wil je met zo’n leren stof. Rechtervoet in de andere pijp en hijsen maar. Mijn dijen zijn even een probleemgebiedje (heel even denk ik zelfs dat ik moet opgeven)…maar ik krijg hem erover heen. Adem inhouden en rits dicht. De knoop lukt echt niet, maar dat is geen deal breaker.

Weet alleen niet of ik er nog uit kom. Dus behalve niet eten moet ik tot het gesprek de drankjes ook maar even laten staan. Plassen is geen optie vandaag.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella