Uiterlijk is WEL belangrijk

Zoon K. is vandaag in niets meer het lieve arme zieke jongetje van gisteren.

pablo-488

Ik weet niet wat ik als eerste ga doen (zodra ik fut heb me te bewegen that is, die aardbeien zetten niet echt zoden aan de dijk): de ijskast leegeten of zoon K. naar boven werken.

De honger is overweldigend. Maar zoon K. is zo mogelijk nog onuitstaanbaarder. Te ziek om naar school te gaan, fit genoeg om onophoudelijk tegen me aan te zeuren. Over ALLES.

Om mezelf (maar vooral hem, tegen mij) te beschermen duw ik K. een scherm in zijn handen. Niet de meest verantwoorde keuze, maar op dit moment wel de veiligste… Het gebrek aan eten maakt me echt een monstermoeder.

De weegschaal gaf vanmorgen anderhalve kilo lichter aan, dus ik MOET volhouden. Misschien ben ik dan morgen wel TWEE hele kilo’s kwijt. Dan ga ik die opdracht ZEKER binnenslepen. Niet dat mijn gewicht iets zegt over mijn schrijfkwaliteiten natuurlijk, maar uiterlijk is zeker een doorslaggevende factor. Daar ben ik heilig van overtuigd. Nog een druif dus maar…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella