Vodka Sinas en Karaoke

Verloofde en ik zijn weer on speaking terms. pablo-426

Waarschijnlijk alleen omdat ik nodig ben voor een zakenfeestje vanavond, maar dat terzijde. Ik ben allang blij. Zo’n koude oorlog is niets voor mij.

Het zakenfeestje daarentegen zou ik best willen skippen. Een saaie get together met collega’s van verloofde is wel het laatste waar ik op zit te wachten. Maar ik ben de flauwste niet (en heb misschien ook wel een heel klein beetje goed te maken), dussss…..

Het feest start om acht uur in soort van fabrieksgebouw op een afgelegen terrein. En er is een thema. Jippie. NOT. Cowboys & Cowgirls. Echt, wie verzint dit. Gelukkig is verloofde geen fan van verkleedpartijen. Een spijkerbroek, geruiten blouse en cowboyhoed (van zoon K.) zijn voldoende. YeeHaw…bleh.

Hand in hand lopen we de fabriekshal binnen. Oh my goodness, wat voel ik me niet op mijn gemak. En wat een suffe mensen. Zie bij de helft niet of ze nu verkleed zijn of dat dit hun dagelijkse outfit is.

Voordat we ook maar iemand gedag zeggen (verloofde dan, ik ken echt NIEMAND) zoeken we de bar op.

Twee biertjes verder besluit ik over te gaan op wat sterkers. Dit zet geen zoden aan de dijk. Maar na drie vodka sinas (ze hebben hier tonic, wat de sufheid maar weer bevestigd), voel ik me nog steeds verloren. Ik race heen en weer tussen bar en verloofde, de drankjes achterover slaand.

Verloofde heeft een plekje veroverd bij het podium, waar een van de hoogste piefen zich belachelijk maakt. Karaoke is duidelijk niet zijn ding. Hoe in en in triest dit.

Het volgende slachtoffer is een jonge collega van verloofde. Het arme ding. Eenmaal op het podium blijkt echter dat ik met HAAR geen medelijden hoef te hebben. Het meisje hopst en zingt of haar leven er van af hangt. Met volle overgave geeft ze zich helemaal. Wat ze beter niet kan doen. Haar stem is verschrikkelijk en moves heeft ze niet echt (gewoon NIET). Kan IEMAND haar van het podium sleuren? Verbaasd kijk ik naar de enthousiaste reacties om me heen. Are you kidding me?

Vol verwachting kijken verloofde en ik naar de spreker. Wie is de volgende loser? ‘Ella, kom maar naar het podium.’ Blinde paniek in de ogen van verloofde. Wat een vertrouwen…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella