Zwangere vrouwen, nonnen en baby’s

‘Gelukkig’ is het een doodordinaire griep. pablo-338

En geen enge, kotsopwekkende, paniekaanval. Want daar zit ik echt niet op te wachten. Op ziek zijn trouwens ook niet. Daar heb ik helemaal geen tijd voor met die tienduizend sporten, tig deadlines en oh ja ook nog een klein huishouden om te runnen… Langzaam voel ik de misselijkheid weer opkomen. Chill El, chill.

Ik pak mijn schermpje erbij en kijk een ontspannende serie over een jonge zwangere maagd, die per ongeluk geïnsemineerd is tijdens een uitstrijkje. Te geestig.

Tijdens het kijken neem ik kleine hapjes van een cracotte, wat tegen de misselijkheid lijkt te helpen. Halverwege een ontmoeting met de potentiële vader van de zwangere maagd val ik in slaap. Ik droom over zwangere vrouwen, nonnen en baby’s en word badend in het zweet wakker. Maar… mijn misselijkheid is weg.

Ik slof naar beneden en kruip achter mijn computer. Even een rondje opdrachtgevers doen en wat stukjes afmaken. Ik scroll door mijn mail.

Oh fuck fuck fuck.

De deadline voor een serie interviews (drie om precies te zijn) is (was!) vanmorgen! Eén vrouw moet zelfs nog geïnterviewd worden…. Van machteloosheid om zoveel pech (ja ik weet dat het mijn eigen foute planning is, shut up) barst ik in een onbedaarlijke huilbui uit.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij
Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen. Benieuwd naar meer van mijn werk? / Email Renske

Meer verhalen van Ella