Zwangerschaps-hormonen…

Tien jaar geleden kwam verloofde erachter dat mijn humeur (totaal) niet bestand is tegen zwangerschapshormonen. En dat heeft hij geweten…

pablo-231

Sommige vrouwen zijn wat emotioneler. Of rennen negen maanden lang al schoonmakend door het huis (I wish!).

Bij mij is de gedragsverandering een tikje radicaler. Ik word een verschrikkelijke, onuitstaandbare bitch. Ik erger me aan ALLES en om het minste geringste barst ik in woede uit.

Gisteravond nog zeiden de kinderen dat ze een beetje bang voor me aan het worden zijn (waar op zich natuurlijk niets mis mee is) en verloofde loopt op zijn tenen. Zijn aankomende businesstripje is volgens mij niet meer dan een excuus om even weg te zijn bij zijn afschuwelijke wederhelft. Dit gaan we dus niet zeven maanden volhouden.

Vanmorgen bij het opstaan besloten vandaag lief, geduldig en vrolijk te zijn. Ook al is het een beetje geforceerd, het lukt me aardig. De blikken van verloofde worden gedurende de dag steeds minder schichtig en de kinderen durven zelfs te vragen of ik een spelletje wil doen (wat ik NIET wil maar WEL doe).

Aan het eind van de dag ben ik trots op mezelf. En voel ik me ook een stuk minder bozig. Ik glimlach naar zoon K., die braaf zijn tanden aan het poetsen is. ‘He smurf. Heb je zin om naar school te gaan morgen? Nog spannende dingen?’

‘Nah. Dingen….? Oh jaaa… Ik heb een spreekbeurt…volgens mij…’

‘K! VERD…..!!!’

En daar gaat mijn goede gedrag…

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella