ZWANGERSCHAPSTEST nummer twee

Voor de tweede keer in één week zit ik op de wc met zwangerschapssticks in mijn hand. pablo-227

Vriendin E. zit wederom in de keuken te wachten. Zonder geluid dit keer. Stilgeslagen van pure zenuwen. Pfff, ik kan het allemaal ook allemaal niet meer aan hoor. Ik wil die vierde zo graag.

Verloofde is inmiddels ook aan het idee gewend geraakt. Meer dan gewend geraakt. Hij verheugt zich erop. Na de acceptatie van alle praktische aanpassingen (nieuwe auto, zoveelste verbouwing,…) is zijn mening compleet omgeslagen.

Wat als er straks maar één streepje tevoorschijn komt? Dan stel ik mijn lieve verloofde weer teleur. Ik voel een traan over mijn wang lopen. Oh goodness, qua hormonen zit het in elk geval wel goed… Het zou gewoon echt zo leuk zijn voor ons HELE gezin. En dan over een jaartje trouwen en….

‘EL, HOE lang was je van daar te blijven zitten??? Ben je ZWANGER???’

Ik kijk op het eerste staafje.

Deel

Pin

Volg

Auteur: Renske Kaldewaij

Ella Ebeling is de creatie van schrijver en journalist Renske Kaldewaij. Net als Ella is Renske 38 jaar oud, ruim zeven jaar verloofd en moeder van drie kinderen. De verhalen zijn deels autobiografisch, deels verzonnen.

Benieuwd naar meer van mijn werk?

/ Email Renske

Meer verhalen van Ella